. Galeri – Flaka Plus

Shkencëtarët: Mbajini maskat! Të folurit përhap më shumë se 1000 grimca coronavirusi në minutë

Shkencëtarët, së fundi, paralajmërojnë se mijëra spërkla që nxjerrim nga goja gjatë një bisede normale mund të jenë një mënyrë potenciale që coronavirusi i ri përhapet nga një person në tjetrin, veçanërisht në mjediset e mbyllura Sipas një raporti të publikuar të mërkurën në Akademinë Kombëtare të Shkencave të SHBA-ve (PNAS), bazuar edhe në hulumtimet […]

Lexo më shumë

Doktorët deklarojnë se kanë ngrirë dhe ringjallur për herë të parë një qenie njerëzore

Një nga problemet me eksplorimin me shtresat e largëta të hapësirës është koha e nevojitur për këtë, çka ka sjellë nevojën që qeniet njerëzore të hyjnë në një gjendje animacioni të pezulluar (ose ndryshe më të shpejtë se shpejtësia e dritës). Por tashmë duket se doktorët po bëjnë progres me progres me ngrirjen dhe ringjalljen […]

Lexo më shumë