Ahmeti: BDI e vetme që kërkoi hetim, të tjerët nuk e bënë!

Unë kam bërë një kërkesë në Prokurorinë Speciale atëkohë, pas themelimit, që të hap hetim për tërë veprimtarinë e Bashkimit Demokratik për Integrim nga viti 2002 e deri në miratimin e Ligjit për PSP, me qëllim të kontribuojmë për stabilitetin dhe të ndalim shpifjet dhe arroganca të përfundojë. Këtë nuk e bën partitë tjera, edhe […]

Lexo më shumë

Zyberi: Do të sigurojmë pension social për çdo grua që nuk ka as një ditë pune

Kandidati për Kryeministër të parë Shqiptar, Naser Ziberi, sot në parkun e Çairit prezantoi zotimin e tij për 100 ditët e para si Kryeministër. Ai sot iu drejtua pensionistëve duke e sjellë në pah vlerën e të gjitha nënave dhe gjysheve të cilat me shumë mund kanë kontribuuar për ngritjen e kësaj shoqërie dhe njëherit […]

Lexo më shumë

BDI: 600 euro rrogë minimale për mësuesit dhe infermierët

Sot, kandidati për deputet nga radhët e BDI-së, Izet Mexhiti, në sheshin Skënderbeu ne Shkup, prezantoi planin e tij të veprimit 100 ditor për përmirësimin e barazisë dhe standardeve të jetesës për të gjithë qytetarët e Maqedonisë së Veriut. “Ekzistojnë njerëzit, të cilët janë shtylla kryesore e shoqërisë sonë, por të cilët janë rrallë në […]

Lexo më shumë

Dita e pestë e fushatës për zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 15 korrik

Fushata parazgjedhore për zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 15 korrik gjendet në fillimin e saj dhe derisa partitë politike dhe koalicionet, ofertat politike në terren i promovojnë me respektimin e protokolleve shëndetësore, përmes rrjeteve sociale dhe mediave publikohen “bomba” të reja dhe akuza të ndërsjella. Në ditën e pestë të fushatës 20-ditore, kandidati i Bashkimit […]

Lexo më shumë

Dita e katër nga fushata zgjedhore, partitë vazhdojnë me promovimin e ofertave politike

Partitë dhe koalicionit të cilët do të marrin pjesë në zgjedhjet e parakohshme parlamentare sot vazhdojnë me promovimin e ofertave të tyre politike në terren përmes rrjeteve sociale dhe mediumeve tradiconale. Në ditën e katërt të fushatës 20 ditore zgjedhore, karvani i Koalicionit “Mundemi” i kryesuar nga LSDM-ja do të jetë në Qendër dhe Kërçovë, […]

Lexo më shumë

ASHMAA: Ndalohet emetimi reklamave politike me të mitur

Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizuale me monitorimin e prezantimit mediatik zgjedhor në ditën e parë të fushatës për zgjedhjet e parakohshme parlamentare 2020, ka konstatuar se disa televizione, në kundërshtim me nenin 76 paragrafi 3 të Kodit Zgjedhor, kanë emetuar reklamim të paguar politik ku marrin pjesë të mitur. Nga Agjencia, në kumtesën […]

Lexo më shumë

Linjë telefonike falas te Avokati i Popullit për shkeljen e të drejtës së votës

Në Zyrën e Avokatit të Popullit prej sot qytetarët do të mund të paraqesin çfarëdo shkelje të së drejtës zgjedhore në linjën telefonike falas 0800 54321. Të gjitha parregullsitë mund të lajmërohen në periudhën parazgjedhore dhe ditën e votimit. Siç ka njoftuar, Avokati i Popullit, linja telefonike do të funksionojë çdo ditë pune nga ora […]

Lexo më shumë

Dita e dytë e fushatës, partitë në takime me qytetarë me respektim të masave të mbrojtjes

Në ditën e dytë të fushatës për zgjedhjet parakohshme parlamentare, partitë dhe koalicionet do ta prezantojnë ofertën e tyre politike në takime me qytetarë, duke i respektuar me atë rast masat për mbrojtje nga Kovid-19. Nuk do të mungojë fushata edhe në rrjetet sociale, si dhe në mediumet tradicionale. Në ditën e dytë të fushatës […]

Lexo më shumë

BDI: Forumi Rinor fillon fuqishëm fushatën në Gostivar

Rinia e Bashkimit Demokratik për Integrim në Gostivar, nga sheshi i qytetit në mënyrë simbolike ka filluar fushatën parazgjedhore për Zgjedhjet e 15 Korrikut. Në një aktivitet të shkëlqyer konform masave kundër pandemisë, Rinia e Gostivarit dha porosi të fuqishme për përkrahjen e idesë së Liderit të BDI, z. Ali Ahmeti për Kryeministrin e parë […]

Lexo më shumë

Apel ndaj pjesëmarrësve në garën zgjedhore: gazetarët duhet të punojnë në kushte të sigurta

Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM) u bën apel të gjithë aktorëve politikë që marrin pjesë në zgjedhjet e parakohshme parlamentare, si dhe Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, por edhe organizatave të shoqërisë civile që kanë rolin e vëzhguesve, të organizojnë ngjarjet dhe aktivitetet publike duke respektuar të gjitha protokollet shëndetësore. Gazetarët dhe punonjësit mediatik luajnë […]

Lexo më shumë