FDA: IQOS është një sistem për ngrohjen e duhanit me risk të modifikuar

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave e Sh.B.A. (FDA) ka vendosur që IQOS, një produkt i kompanisë së duhanit, Philip Morris International, që ngroh por nuk djeg duhanin, mund të klasifikohet si një “produkt me rrezik të modifikuar të duhanit” (MRTP) dhe që informimi i konsumatorëve për ekspozimin e zvogëluar ndaj substancave të dëmshme kur […]

Lexo më shumë

Ja 5 ushqime të përditshme që dobësojnë imunitetin

Gjumi i mirë, aktiviteti fizik dhe ushqyerja e shëndetshme janë tre shtyllat kryesore të sistemit imunitar.i cili është thelbësor për shëndetin e organizmit. Ushqyerja është një faktor kyç për dobësimin dhe forcën e sistemit imunitar. Ushqime të caktuara mund t’i vijnë në ndihmë imunitetit, ndërsa të tjera jo vetëm që ia vështirësojnë punën atij por […]

Lexo më shumë

Studimi/ Njihuni me rolin i mbipeshës tek sëmundjet që shkaktojnë plakjen e trurit

Depozitat e mëdha dhjamore në zonën e belit janë të rrezikshme për shëndetin, madje mund të rrisin rrezikun e shfaqjes së sklerozës tek njerëzit në moshë madhore. Ky është konkluzioni i një studimi të botuar në prill të këtij viti. Studimi u krye në Korenë e Jugut dhe në të morrën pjesë 473,000 njerëz mbi […]

Lexo më shumë

Ankthi pas moshës 40 vjeç/ Shenjat emocionale si dallohet dhe trajtimet e duhura

Shumëkush e konsideron si fillimin e vërtetë të jetës por për shumë të tjerë është fillimi i një cikli të mbushur me ankth, stres dhe depresion. Në këtë moshë, njerëzit kanë shumë pikëpyetje dhe dyshime mbi atë që kanë arritur dhe që synojnë të arrijnë. Niveli i përgjegjësisë është më i lartë, dilemat shtohen dhe […]

Lexo më shumë