. admin – Flaka Plus

Filipçe jep këshilla se si të mbroheni nëse kujdeseni për një person të infektuar me coronavirus

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe përmes profilit të tij në Facebook ka dhënë disa këshilla se si të mbroheni nga një person i cili është i infektuar me coronaviurus. Nga çka duhet të keni kujdes dhe si të mbroheni nëse kujdeseni për një person me COVID-19? “Njerëzit me formë të butë të sëmundjes dhe pa […]

Lexo më shumë

MSH: Në trajtimin e pacientëve pozitiv me Kovid 19, mjekët amë veprojnë sipas protokollit të Klinikës Infektive

Ministria e Shëndetësisë kumtoi se secili mjek amë përmes “Termini Im” i cakton pacientit të vet testim të Kovid 19 dhe i merr rezultatet e pacientit, nëse pacientit i caktohet trajtim shtëpiak i din saktë udhëzimet për ndjekjen e tij. Për pacientët në trajtim shtëpiak, mjeku amë, siç potencohet, vepron sipas protokollit të konfirmuar paraprakisht […]

Lexo më shumë

Pasiguria me koronavirusin po vazhdon, numri i të infektuarve po rritet, ndërsa kulmi pritet për një muaj

Dje janë konfirmuar 26 raste të reja me virusin korona, prej të cilëve një në Dibër, 19 në Shkup, tre në Kumanovë,një në Prilep, një në Tetovë dhe një në Kriva Pallankë, me çka numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve është 285 persona. Për fat të keq, sot ka edhe një rast të vdekjes, ai […]

Lexo më shumë

Sot pritet aktgjykimi për rastin “Titanik 3”

Të akuzuarit në lëndën “Titanik 3”, Ejup Alimi de Ismet Guri sot në Gjykatën Penale duhet ta dëgjojnë aktgjykimin të cilin do ta shqiptojë gjykatësja Marija Kletniçka. Sipas akuzës së ngritur nga ish Prokuroria Speciale Publike, të akuzuarit ngarkohen për parregullsi zgjedhore në Çair në zgjedhjet lokale të mbajtura në vitin 2013. Procedura gjyqësore për […]

Lexo më shumë

Ushtarët të cilët kthehen nga misionet jashtë vendit do të vendosen në karantinë

Pjesëtarët e Armatës të Republikës së Maqedonisë të Veriut të cilët kthehen nga misionet paqeruajtëse dhe aktivitetet stërvitëse jashtë vendit do të vendosen në karantinë në objekte dhe kazermat, vendosi Qeveria në seancën e sotme të 30-të. Qeveria në seancën e sotme, gjithashtu, e shqyrtoi dhe miratoi procesverbalin nga takimi i 12-të i Shtabit kryesor […]

Lexo më shumë