. Nëse do të shkurtoni flokët në shtëpi, lexoni këtë së pari – Flaka Plus

Nëse do të shkurtoni flokët në shtëpi, lexoni këtë së pari

Erdhi koha për të marrë gjërat (dhe gërshërët) në duart tuaja.

Nëse do të përpiqeni të shkurtoni flokët tuaja në shtëpi, përputheni me këshillat dhe mjetet e duhura profesionale për ta bërë stilistin ose stilisten e flokëve tuaja kur të përfundoni. Mos harroni, ky nuk është projekti juaj tipik për të eksperimentuar, kështu që ne ju këshillojmë të vazhdoni me kujdes, për të shmangur fatkeqësitë e karantinës, transmeton Telegrafi.

Më poshtë, stilisti me qendër në New York, Erickson Arrunategui tregon çfar duhet dhe nuk duhet të bëni kur shkurtoni flokët në shtëpi:

Mos u emociononi shumë dhe të luani stilistin e flokëve në shtëpi

Mendoni për këtë si një freskues deri në vizitën tuaj të ardhshme në sallonin e bukurisë. “Mos e teproni”, thotë Arrunategui. “Ju po e bëni këtë që flokët tuaj të mos jenë jashtë kontrollit. Mos u mundoni të bëni një prerje flokësh të plotë”.

Investoni në mjetet e duhura

Gërshërë të mprehta të flokëve janë thelbësore për të arritur një prerje të suksesshme. Gërshërë artizanale ose kuzhine thjesht nuk do të funksionojnë për këtë lloj “projekti”.

Mos i shkurtoni flokët tuaj të lagur

Ju duhet të afroheni në prerjen e flokëve tuaj të thatë, veçanërisht nëse nuk keni përvojë. “Për shkak se flokët e lagur tkurren, do të marrin formën e tyre ndryshe,” shpjegon Arrunategui. “Sidomos nëse jeni duke lëvizur nëpër flokë, mund të humbeni në prerjen e flokëve”.

Bëni “pikën e prerjes”

Kur rrëshqitni skajet, preni flokë vertikalisht (i njohur edhe si prerja e pikave), jo në atë horizontale ku do të merrnit një vijë të çuditshëm dhe të hapur. Prerja vertikale në flokë është më falëse në rast se nuk jeni të bekuar me një dorë të qëndrueshme.

Mos bini pre e hileve në internet

“Unë i shoh të gjitha këto video të çmendura në internet të vajzave që tërheqin të gjitha flokët e tyre para kokës së tyre dhe përpiqen të shkurtojnë shtresa,” thotë Arrunategui. “Unë mendoj se nëse mundeni, përpiquni të kontaktoni parukierin tuaj për këshilla”.