. NASA publikon foto të reja mahnitëse nga sonda e saj pranë Jupiterit – Flaka Plus

NASA publikon foto të reja mahnitëse nga sonda e saj pranë Jupiterit

Në një kohë si kjo kur miliona njerëz janë të mbyllur prapa dyerve, lindin koha dhe mundësia për të mësuar mbi misionet kërkuese të NASA-s në hapësirë, ku në të ardhmen njerëzit llogaritet se mund t’i shpëtojnë epidemive që po bëhen normale në Tokë.

Programi i ri i agjencisë hapësinore amerikane NASA ka shkuar përtej uljes në Hënë e Mars, teksa sonda e saj Juno ka fluturuar gjatë rreth Jupiterit, si dhe ka studiuar Putonin dhe hënat e tij prej vitit 2015.

Ajo ka dërguar ne Toke pamje të mahnitshme, dhe tashmë pritet të fluturojë më tej në Brezin Kuiper, rreth një miliardë milje larg orbitës së Neptunit.

Juno arriti më në fund pranë Jupiterit në korrik 2016 dhe prej atëherë vazhdon të forografojë planetin gjigand. Vetëm kohët e fundit janë publikuar fotot nga gjigandi i gaztë 484 milionë milje larg tokës, duke treguar format rënqethëse të hemisferës së tij jugore.

Detaje të sofistikuara të hemisferës jugore të Jupiterit të marra nga mjeti i NASAs. Juno. Pamja është përforcuar më ngjyra për të evidentuar “Rradhën e Perlave” që janë 8 stuhi të mëdha në një vorbull drejt jugut të planetit.