. Mjekët e familjes do të jenë në gjendje të lëshojnë vërtetime për personat me sëmundje kronike – Flaka Plus

Mjekët e familjes do të jenë në gjendje të lëshojnë vërtetime për personat me sëmundje kronike

Mjekët e familjes do të jenë në gjendje të lëshojnë vërtetime për personat me sëmundje kronike

Vërtetimet për personat me sëmundje kronike, të cilat më parë ishin lëshuar nga mjekë specialistë dhe me të cilët ishin të detyruar të qëndrojnë në shtëpi, tani mund të lëshohen nga mjekët e familjes. Kjo u njoftua sot në një konferencë për shtyp nga Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce, duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetareje.

– Nëse në këtë pikë çdo konfirmim i sëmundjeve kronike dhe terapisë kronike të pacientëve që kanë marrë më parë kujdeseshin specialist, ajo mund të skadojë, tani mund të referohen vetëm te mjeku i tyre i familjes. Mos kërkoni konfirmim nga specialisti. Me këtë kemi menduar se do të lehtësonte ndjeshëm funksionimin në këtë fushë, tha Filipce.